Viking Runecraft tordner fra seg

Introduksjon

Om du av en eller annen grunn fortsatt ikke har hørt om utvikleren Play’n GO er det på høy tid at du gjør det. Og dette spillet kan være en veldig god introduksjon til hva disse talentfulle svenskene faktisk kan få til. Det finnes mange automater med vikingtema der ute, men det er få som kan måle seg med denne. Antageligvis er det en stor fordel å være skandinaver om du skal klare å leve deg skikkelig inn i spillets tema – det er i hvert fall tilfellet her. Hvert eneste lille øyeblikk i Viking Runecraft oser nemlig av saltvann, vikingblod og barsk skjeggvekst.

Dette er et spill som har noe å by på for både hjernen og hjertet. Det store brettet gir deg nok av kombinasjoner og taktikker å bryne deg på. Samtidig gir det fantastiske designet deg lyst til å slå deg på brystet og rope ut krigsrop. Både gudene som dukker opp i spillet og runesymbolene du spiller med gir spillet en gjennomført finish, og det virker absolutt som at utvikleren har satt seg inn i historien og mytologien. Så om du har hatt lyst til å sette deg bedre inn i norrøn mytologi kan dette være en fin start.

Gevinstlinjer og innskudd

Ved første blikk kan Viking Runecraft se litt komplisert ut sammenlignet med andre spilleautomater, men ikke la deg skremme bort av den grunn. Brettet har kanskje syv hjul i bredden og syv hjul i høyden, men teknisk sett bare én gevinstlinje. Dette gjør likevel ikke spillet simplere, tvert imot gir det deg mer frihet. Her kan du nemlig få alle mulige kombinasjoner i alle retninger på brettet. Du har muligheten til å satse alt fra 1 til 10 mynter med verdier på alt fra 0,01 til 10 av gangen. Ingen store overraskelser på denne fronten altså, men det fungerer.

Tema og design

Samspillet mellom lyd, musikk og ikke minst grafikk er helt fantastisk i Viking Runecraft. Om ikke mulighetene for gevinster motiverer deg nok i seg selv, så blir du uansett fristet til å snurre videre av stemningen. Økser, hammere, hjelmer og vikingsmykker pryder symbolene, og alt er fargerikt og detaljert. Dessuten er de klassiske symbolene fra kortstokken byttet ut med autentiske runer, noe som tilfører spillet det lille ekstra. Guden som tilhører nivået du er på står på siden av brettet, klar for å dele ut kraftige bonuser, mens stormen herjer i bakgrunnen. Alt er klart og oversiktlig, og du er aldri usikker på hva som foregår.

Bonusfunksjoner

Bonusene i Viking Runecraft skuffer ikke, og presentasjonen treffer deg like hardt som gevinstene. Når du vinner på automaten fylles et lademeter opp, og når dette er fullt vil én av fire bonusfunksjoner aktiveres. Den ene kalles Fury of Fenrir, som gir deg to linjer med nye symboler. Den andre funksjonen kalles Judgement of Jörmunganr, hvor et stort antall symboler blir erstattet med ett nytt symbol (på en hel rad). Den tredje funksjonen er Scorching of Sutr, som brenner opp symboler og gir deg nye. Den fjerde funksjonen er Lure of Loki, hvor et symbol velges, og alle tilsvarende symboler transformeres til et annet.

Fordeler

Et stort brett på syv ganger syv rader har plass til mange symboler av gangen, noe som selvfølgelig også betyr at det er lett å lande gode kombinasjoner. Alt i spillet er klart og oversiktlig, og du vil nok aldri ha problemer med å vite hvilke bonuser som gir deg hva. Grafikken, lyden og musikken er virkelig samkjørt, noe som byr på en tøff og intens stemning det er vanskelig å slå. Du merker også at den svenske utvikleren har både peiling på og lidenskap for norrøn mytologi, for dette er så absolutt ikke noen utvannet Hollywood-versjon.

Ulemper

Det at spillet ikke gir deg flere gevinstlinjer å satse ulike verdier på er en større fordel enn det kanskje høres ut som, men det kan nok likevel gjøre spillet litt for simpelt for avanserte spillere som liker litt å bryne seg på. Dette er også ikke et spill som betaler ut en gigantisk jackpot eller andre digre bonuser, her er gevinstene mindre og spredt mer utover. Det at du ikke kan satse mer enn 100 mynter av gangen bidrar nok også litt til at de aller modigste og mest dedikerte spillerne kanskje vil holde seg unna.

Oppsummering

Uansett om du er veldig entusiastisk opptatt av norrøn mytologi eller du har et mer avslappet forhold til det, så er dette et spill du bør prøve. Selve designet og presentasjonen er verdt det i seg selv, og Viking Runecraft har klart bragden å være enkel og oversiktlig uten å bli kjedelig. Spillere som liker å finjustere innsatsen og gevinstlinjene i ti minutter før hvert spinn bør nok lete videre etter noe annet, men for de fleste andre av oss er dette en kul spillopplevelse. Vikingene satset høyt og ga alt for å vinne, og det er kanskje noe vi også kan lære av.