Gonzo’s Quest – bli med på oppdagelsesferd

Introduksjon

Gonzo’s Quest har helt siden den ble lansert i 2011 vært en av NetEnt sine største og mest populære spillperler. Spillet har nærmest oppnådd legendestatus, og det er lett å forstå hvorfor. Denne spilleautomaten gir deg nemlig alt du kan forvente, både når det kommer til en god bakgrunnshistorie, fantastisk grafikk og animasjoner, samt gode gevinstmuligheter og spenning. I Gonzo’s Quest blir du med oppdageren Gonzalo Pizarro på jakt etter den legendariske gullbyen Eldorado, dypt inne i den nordamerikanske jungelen. Det at bakgrunnshistorien er basert på en sann historie, gjør at spillet blir ekstra spennende – og enda mer imponerende.

Visuelt er Gonzo’s Quest en fryd for øyet. Det er tydelig at NetEnt sine designere har fått utfolde seg, noe som har resultert i detaljrike animasjoner og grafikk som fremstår som særdeles gjennomført. På tross av at spillet er noen år gammelt, er grafikken fortsatt sammenlignbar med de mest moderne spillene, kvalitetsmessig. Automaten har et ganske klassisk oppsett med sine fem hjul, tre rader og 20 gevinstlinjer, noe som kler spillet godt. Denne spilleautomaten var også en av de første på markedet som benyttet funksjonen «Free Fall», som innebærer at symbolene daler ned fra toppen av skjermen, i stedet for at de dukker opp på roterende hjul.

Gevinstlinjer og innskudd

Som nevnt innledningsvis har Gonzo’s Quest et nokså tradisjonelt oppsett med fem hjul, tre rader og 20 gevinstlinjer. Den morsomme Free Fall-funksjonen innebærer at spillets symboler detter ned, heller enn at de dukker opp på roterende hjul (slik som du gjerne er vant til fra andre spilleautomater). Denne funksjonen gjør at symbolene i vinnende kombinasjoner fjernes og erstattes med nye symboler hver gang du vinner en gevinst. Automaten lar deg avgi varierte innsatser, der minsteinnsatsen er på 2 kroner, mens maksimal innsats er på så mye som 2000 kroner – per spinn. Selve gevinstlinjene går ikke bare i rett linje, men også på kryss og tvers.

Tema og design

Temaet i Gonzo’s Quest baseres på den velkjente legenden om oppdageren Gonzalo Pizarro som i år 1541 reiste av gårde for å lete etter Eldorado, en by som i følge legenden skal være laget av gull. NetEnt er kjent for å produsere spill av meget høy kvalitet, og denne spilleautomaten er intet unntak. Spillere med sans for estetikk vil falle pladask for de flotte animasjonene og de klare fargene i Gonzo’s Quest. Symbolene du ser i spillet er steinblokker med utskårne masker, i vakre og jordlige toner. Spillets lydspor er også bra og holder seg til temaet, men blir kanskje litt kjedelig i lengden.

Bonusfunksjoner

Det var med spillet Gonzo’s Quest at NetEnt introduserte spillerne for den geniale Free Fall-funksjonen. Hver gang det dukker opp en gevinstgivende kombinasjon på hjulene vil du bli belønnet med et slags gratisspinn. Det vil si, symbolene i den vinnende kombinasjonen blir sprengt bort, og erstattes deretter med nye symboler. Dette kan teoretisk sett fortsette i en evighet. For hver nye gevinst du vinner, så vil gevinsten multipliseres med en faktor på opptil fem. Dersom det dukker opp tre scatter-symboler, så sklir steinblokkene bort – og inngangsporten til Eldorado åpenbarer seg. Når du entrer gullbyen får du flere gratisspinn, samt en multiplikator på x15.

Fordeler

Gonzo’s Quest er en populær spilleautomat, og det med god grunn. Du blir møtt av fantastisk grafikk – både fargebruken, detaljene, steinblokkene og øvrige animasjoner bidrar til å gi automaten et svært gjennomført tema. Den livlige grafikken gjør at du nesten føler du er på jakt etter gullbyen Eldorado på ekte. Foruten god grafikk, byr spillet også på morsomme og nyskapende funksjoner. Selv om Free Fall-funksjonen har eksistert i noen år, får du likevel følelsen av å spille på en innovativ spilleautomat. Det er også kjempemorsomt at du får gratisspinn hver gang du vinner en gevinst. Automaten har også varierte innsatsmuligheter, slik at spillet bør passe de fleste.

Ulemper

Det er ikke mye å utsette på Gonzo’s Quest, for dette spillet gir deg stort sett alt du kan forvente av en spilleautomat. Enkelte spillere vil nok likevel savne muligheten til å kunne vinne en fristende progressiv jackpot, noe Gonzo’s Quest ikke tilbyr. Vi er dog litt i tvil om en slik jackpot ville tilført spillet noe særlig, for det er så bra slik det er. Denne spilleautomaten har også litt færre funksjoner enn hva vi gjerne er vant med fra NetEnt. Funksjonene er få, men samtidig givende for den som spiller. Én eller to funksjoner til ville likevel ikke skadet. Ellers er spillets lydspor litt kjedelig.

Oppsummering

Gonzo’s Quest er en spilleautomat produsert av den anerkjente spillprodusenten NetEnt. I dette spillet blir du med oppdageren Gonzalo Pizarro på oppdagelsesferd i den søramerikanske jungelen. Målet er å finne den legendariske byen Eldorado, som sies å være laget av gull. Spillets grafikk er upåklagelig, med klare farger og stor detaljrikdom. Spillet har et tradisjonelt oppsett med fem hjul, tre rader og 20 gevinstlinjer, men i stedet for vanlige hjul som roterer, blir du her møtt av symboler som detter ned fra toppen av skjermen. Spillet byr på få, men spennende funksjoner, og muligheten for å vinne gode gevinster. Med sine varierte innsatsmuligheter passer spillet for de fleste.