Gem Rocks

Introduksjon

Spillutvikleren Yggdrasil kan det å lage spill av høy kvalitet, og tidlig i 2018 lanserte de sin helt nye spilleautomat Gem Rocks. Når du først åpner dette spillet ser det ikke ut som en tradisjonell automat, men etter hvert dukker mange av de spennende funksjonene opp. Det mest spesielle er oppsettet, som er på 6×4 og ikke det tradisjonelle 5×3. På hjulene spinnes det frem steinblokker med ulike symboler, og dersom de dukker opp i rett kombinasjon kan de gi gevinst. Spillet har faktisk hele 4096 måter å vinne på! Gem Rocks har alt du ønsker fra en spilleautomat – og litt til.

Yggdrasil har her utviklet et spill som er nytenkende, men samtidig enkelt å navigere og forstå. Spillbrettet har flere symboler enn hva som er vanlig, og de er også ganske annerledes enn standard kortsymboler og ordinære symboler. Her er det fargerike steiner med måne, trekant, sirkel med mer som spinnes frem. Spillet har også noen unike bonusfunksjoner, hvor blant annet en monsterstein kan dukke opp etter hvert som du vinner. Du kan velge å teste spillet gratis, eller gjøre en innsats i håp om en storgevinst tilbake. Og med en tilbakebetalingsprosent på over 96 % skulle ikke det være helt umulig.

Gevinstlinjer og innskudd

Som nevnt har Gem Rock ikke et standard oppsett på 5×3, men heller seks hjul og fire rader. Til sammen tilbyr dette spillbrettet 4096 måter å vinne på, noe som er mer enn de fleste andre automater på markedet. For å få utbetalt en gevinst må du først satse litt, og her har du store valgmuligheter. Det eneste du trenger å velge er myntstørrelse, og denne kan stilles fra så lite som 0,002 til 1. Dette resulterer i at du kan gjøre innsatser fra 0,1 til hele 50 euro per spinn. Dersom du ønsker sistnevnte, kan du enkelt trykke på «Max bet».

Tema og design

Gem Rocks har ikke akkurat et spesifikt tema, for her handler det for det meste om steiner og juveler. Men det spillet mangler av tema tar det igjen for med design, og dette er rett og slett nydelig. Du ser her en haug med steiner og noen fargerike diamanter på siden, og i midten er spillbrettet på 6×4 med ulike stein-symboler som spinnes frem. Når du trykker på spinn-knappen faller symbolene ned, og nye kommer dalende inn på skjermen med et brak og en støvsky. Juvelene blinker fint, og lydsporet i bakgrunnen er både behagelig og akkurat passe actionfylt.

Bonusfunksjoner

Denne spilleautomaten har veldig unike symboler sammenlignet med mange andre spill, og dette gjelder også for bonusfunksjonene. Det er nemlig ingen wild- eller scatter-symboler i dette spillet, noe som pleier å finnes på de fleste automater. Til gjengjeld har spillet noen gode funksjoner i form av monster-steinene. Hvis du får to, fem eller ni sammenhengende vinn, får du opp en liten, middels eller stor monster-stein med like symboler. I tillegg lager alle vinnende symboler rom for nye symboler etter hvert som de faller ned. Dette fungerer nesten som gratisspinn, og gir mulighet for nye gevinster på samme spinn.

Fordeler

Gem Rocks er en helt ny spilleautomat på markedet, og åpner opp for nytenking og unike funksjoner. Her er nesten alt fra klassiske spilleautomater visket ut og erstattet med nymoderne funksjoner og idéer. Grafikken og designet er fantastisk utført, med flotte steiner som glinser på hjulene. Det er også enkelt å gjøre en innsats på spillet, med kun valget om myntinnsats som kan varieres veldig. Det er også mulig å prøve ut spillet gratis først. At vinnende symboler blir erstattet med nye i samme spinn er en velkommen funksjon, i tillegg til monster-steinene som dukker opp etter hvert.

Ulemper

Ettersom kasinomarkedet er i stadig vekst og konkurransen stadig blir større, er det positivt å tenke nytt og slik tiltrekke seg oppmerksomhet. Men det kan på noen måter virke som Yggdrasil har tatt det litt for langt i dette spillet, for noen klassiske funksjoner blir sårt savnet. At spillet ikke har noe wild- eller scatter-symboler vil nok skuffe mange, og de symbolene som dukker opp er ganske kjedelige og statiske. Gratisspinn er noe av det beste med spilleautomater, og utenom nye symboler som erstatter vinnende gevinster, er det lite av det her. Det er vanskelig å få ni sammenhengende gevinster og dermed tilgang til den store monster-steinen.

Oppsummering

Gem Rocks er en nytenkende spilleautomat fra Yggdrasil, og om det er positivt eller negativt kan du få bedømme selv. Spillet har ingen wild- eller scatter-symboler, men bonusfunksjonen med monster-steiner er spennende. Designet og grafikken er fabelaktig, selv om spillet ikke har noe spesielt tema. Spillet passer for de som liker det enkelt og greit, eller de som er på utkikk etter noe nytenkende som skiller seg ut fra alle automatene som ser nesten helt like ut. Med 4096 måter å vinne på kan det fort vise seg å være verdt det å gjøre en innsats på dette spillet.