Chilli Heat gir mersmak

Introduksjon

Novomatic, altså utviklerne bak spillet, holder kanskje til i Østerrike – men med dette spillet kan det se ut som de har tatt seg en tur til Mexico. Fra før av er de kjent for spennende og fargerike spilleautomater med gode vinnersjanser, og Chilli Heat lever så absolutt opp til det allerede gode ryktet. Selv om de sterkeste chiliene du kan komme over kanskje ikke egner seg helt for nybegynnere, er likevel dette spillet enkelt å sette seg inn i. Uansett om du har mye eller lite erfaring med spilleautomater på nett, er du garantert en god opplevelse her.

For ikke la deg lure av det fargerike designet som gir assosiasjoner til morsomme tegnefilmer for barn. Det tiltalende og oversiktlige utseendet hjelper deg kanskje med å komme i gang, men det betyr ikke at spillet er dummet ned eller forenklet, på noen måte. Er du typen som ikke nøyer deg med å bare snurre i vei og håpe på det beste, har du nok av innstillinger og småjusteringer du kan fikle med her. Dette er et spill av den typen som er enkel å komme i gang med, og som det tar tid å virkelig mestre.

Gevinstlinjer og innskudd

Chilli Heat serverer deg 25 gevinstlinjer, fordelt over fem hjul. Dette burde altså være et kjent system for de fleste som har vært borti et par spilleautomater tidligere. Foretrekker du å spille forsiktig og bli kjent med systemet før du går «all in», kan du velge å satse så lite som 0,25 mynter for hvert spinn. Hvis du derimot er en person som elsker å satse alt eller ingenting, kan du avgi innsatser med hele 125 mynter av gangen. Dette er derimot ikke å anbefale før du har funnet deg en taktikk som fungerer for deg. Med sine varierte innsatsmuligheter passer spillet de fleste spillere.

Tema og design

Utvikleren har virkelig ikke spart på kruttet når det kommer til verken bilde eller lyd. Her er nemlig fargene, musikken, lydeffektene og animasjonene like sterke og hete som chilien spillet handler om. Når du spiller på spillets hjul vil du nesten føle at du sitter på en uteservering i Mexico og får servert sterk mat, mens gatemusikantene opptrer foran deg. På symbolene finner du alt du kan forvente deg fra en slik setting: Tequila, chihuahuaer, gitarister, flammer og selvfølgelig chili. Og alt våkner til live på hjulene dine hver gang du får en vinnende kombinasjon. Blir musikken litt irriterende, kan du selvfølgelig skru den av.

Bonusfunksjoner

Det skulle bare mangle om et såpass selvsikkert og festlig spill som dette ikke hadde noen heftige bonuser. Få du seks eller flere av piñata-symbolene kommer du til en bonusrunde, hvor disse blir stående mens du spinner tre ganger gratis. I tillegg blir åtte gratisspinn dine dersom du får en sol på hjul 2, 3 og 4 i samme runde. Jackpoten her er på 1000 ganger innsatsen din, noe som kan bli en pen sum dersom du satser høyt. Logoen til spillet fungerer som vanlig som et wild-symbol. Kanskje ikke et veldig originalt valg med dette symbolet, men hvorfor gjøre det komplisert?

Fordeler

Når du har investert noen timer i en spilleautomat, så kan det fort bli ensformig etter hvert dersom det ikke er spennende å se eller høre på. Derfor er det en stor fordel at Chilli Heat ikke har holdt noe tilbake på denne fronten. Det faktum at du kan satse både veldig høyt og veldig lavt, etter eget ønske, gjør spillet veldig tilgjengelig for de fleste spillere. Et fint utvalg av spennende bonuser gjør også at dette spillet er verdt å vie noen sene kvelder til. Og med den potensielt veldig store jackpoten kan dette bli en ganske lønnsom affære.

Ulemper

Den energiske musikken faller nok ikke i smak hos alle, og selv om du kan velge å skru den av hadde det vært fint å ha noen flere låter å velge blant. Spillets RTP på 96,5 % er ikke noe å hoppe i taket for, men den ligger likevel rundt toppen av gjennomsnittet. Selv om muligheten for å satse høyt kan føre til store gevinster, kan den også gjøre det fristende å tømme kontoen litt for kjapt dersom du glemmer deg. Bonusene er fine, men spillet er ikke veldig fleksibelt når det kommer til måter å oppnå disse på.

Oppsummering

Alt i alt er Chilli Heat et spill som er verdt å prøve ut, uansett om du er helt fersk eller har årevis med spillerfaring bak deg. Er du en spiller som liker sterke farger, mye action og humor er nok dette spillet helt i din gate. Du får også følelsen av å kunne kontrollere spillet mer ved å plukke gevinstlinjer å satse på, så alt avhenger ikke av flaks alene. Så hva venter du på? Middagen er servert, så gjør deg klar for en sterk opplevelse utenom det vanlige. Vi håper ikke du er redd for å svette litt for gevinstene dine.